A kockás has titkai!

2013.01.08 02:21

 

Nem a felülések számával van összefüggésben az, hogy kockás-e a hasad, kár ezt hinni. Bár a has könnyen regenerálódó izom, így naponta lehet edzeni rá, mégis érdemes átgondolni, hogy jó úton haladsz-e a kockás has felé.

 

1. Magas fehérje- alacsony szénhidrátbevitel

A táplálkozásod alapvetően befolyásolja a kinézetedet. Ahogy már számos helyen leírták, nagyjából 70%-ban múlik a külsőnk a bevitt ételek mennyiségén és minőségén. A kockás has attól kockás, hogy nem fedi zsírréteg. Ahhoz, hogy ezt elérd, diétás étrendet kell követned, amivel lepucolod a hasizmokat fedő zsírt. A fehérjék közül a tejsavó fehérje az ideális, mint például a Nitro Gold Pro Enzy Fusion!

2. Következetes súlyzós- és kardió edzés


A megfelelő kardió edzés segít a zsír leadásában, a súlyzós edzések pedig megfelelő táplálkozás mellett az izom építését szolgálják. A kettő kombinációja pedig segíteni fog a szálkás izomtömeg kialakításában!

3. Igyál sok vizet

Az optimális folyadékfogyasztás alapvető feltétele a zsírégetésnek. Ahhoz, hogy felpörgesd az anyagcserédet, napi szinten legalább 3-4 liter vizet célszerű elfogyasztani. Minél kevesebb vizet fogyasztasz, annál lassabb lesz az anyagcseréd, és fordítva. Így ráadásul a bőr által megkötött víz is távozik, sokkal szeparáltabbá téve a kockáidat!

4. Változtass a has edzésen!

Ne végezd mindig ugyanazokat a hasizom gyakorlatokat. Lehetőleg edzésről edzésre változtass valamit, például a terhelést és/vagy az ismétlésszámokat. Próbáld minden edzésen megdolgoztatni a hasizmokat minden oldalról. A felső részt, az alsó részt és az oldalsó hasizmokat se felejtsd ki!

5. Felejtsd el a kockás hasat övező mítoszokat

Ahogy már a bevezetőben is leírtuk, felesleges naponta 1000 felülést végezni, mert nem attól lesz kockás a hasat. Mindannyiunknak kockás, csupán zsír fedi és ezért nem látszik. A férfiaknak kb. 12%-os testzsír szükséges ahhoz, hogy látszódjanak a hasizmok, nőknél ugyanez 14%.

6. Mindig reggelizz

Az egészséges reggeli több okból is fontos: felpörgeti az anyagcserét egész napra. Persze nem mindegy a minőség, szükséges, hogy megfelelő mennyiségű lassan felszívódó szénhidrátot és minőségi fehérjét is bevigyél. A legideálisabb reggeli például zabpehely vízben áztatva, 1 kanál fehérje porral.

7. Rendszeres hasizom edzés

Erről is írtunk már a bevezetőben, miszerint a has nagyon gyorsan regenerálódó izom. Mivel alapvetően mindig dolgozik, tartva a törzset, így hatékony edzés szükséges ahhoz, hogy új ingert tudj neki biztosítani. Minden nap, vagy minden másnap eddz hasra, legalább 3 gyakorlattal és ideális esetben 25-30-as ismétlésszámokkal. Csak minimális pihenőidőt tarts!

8. Kerüld a cukrot, keményítőt és a sót

Tartózkodj minden egészségtelen (rossz minőségű) ételtől, főleg azoktól, amelyek magas zsír- és/vagy szénhidrát tartalommal rendelkeznek. Ezek vizet kötnek meg és a zsírpárnákat gyarapítják!

9. Vesd be a megfelelő zsírégetőket

Az aerob edzésekhez ne felejtsd el l-karnitint (Liquid L-carnitine 100000) fogyasztani, ami segíti a zsírok felszabadulását és azok energiaként történő felhasználását. Napközben pedig pörgesd fel az anyagcserédet a Thermo Drine-nal, ami egy termogenikus zsírégető.

10. Higgy magadban

Ha elhiszed, hogy meg tudod csinálni, akkor mindent megteszel a cél elérése érdekében. Hidd el, hogy képes vagy rá, hiszen bárki képes rá. Némi koncentráció, odafigyelés és erőfeszítés. Szerintem megéri!

Érezd jól magad a bőrödben!

 

—————

Vissza